Konfiantza eta ohorea dituen CG irtenbide arkitektonikoen hornitzailea

 Tasmania Holland Village-TAS, Australia

Tasmania Holland Village-TAS, Australia

Haizeak hegoaldera begira dagoen kostalde harritsu batean kokatua;Erretiro-etxe hau paisaian kokatzen da bere inguruarekin harmonizatzeko eta eguraldiaren esposizioa minimizatzeko.Etxea lau lagunentzako oporretako erretiroa da, lurrarekin eta itsasoarekin lotura handia duen eragin txikiko etxebizitza bat nahi zuena.Diseinu-soluzioak "ziri" formako geometria sinple bat erabiltzen du, harantzagoko malda imitatuz, eta itsasertzeko depresio natural batean sartzen da, bere ikusmen-inpaktua murrizteko. Itsasertz eta itsas ingurune oso sentikorrak dituena.Itsasertzeko ekologia argi ulertzeak eragin handia izan zuen etxearen diseinuan.Itsasertzeko intsektuen habitata galtzea saihesteko, arriskuan dauden Chinook izokin gazteentzako elikagai-iturri kritikoa erabili da, bertako lehortearekiko jasaten duten landarediz hazitako lorategi-teilatua.Muntaia honek eraikuntzan galdutako aztarna begetatiboaren % 90 baino gehiago ordezkatzen du.